esemény
Herczeg Klára-díj 2018 | Berhidi Mária, Rudas Klára | Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

megnyitó | 2019. január 22. 18:00

a kiállítást megnyitja | Gadó Flóra

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2019. január 31.

cím | Labor Galéria, 1053 Budapest, Képíró utca 6.

Térkép

Herczeg Klára-díj 2018

Berhidi Mária és Rudas Klára kiállítása

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány szeretettel várja a Herczeg Klára-díj 2018-as átadásán és a díjazottak munkáinak bemutatásán. Idén a Herczeg Klára-díj átadóját a szenior díjazott Berhidi Mária és a junior díjazott Rudas Klára egy-egy munkát bemutató kiállítása kíséri. A díj átadásával egybekötött megnyitót megelőzően a művészek röviden beszélnek a kiállított munkájukról, alkotói gyakorlatukról.

Rövid tárlatvezetés: 2019. január 22. 18:00
Megnyitó és díjátadó: 19:00
Köszöntőt mond Gadó Flóra (az FKSE alelnöke)
A kiállítás megtekinthető: 2019. január 31-ig.

A Herczeg Klára-díj 1998 óta évente kerül kiosztásra. Az 1997-ben elhunyt Herczeg Klára szobrászművész végrendeletében a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítványt az örökség részesévé tette, ezúton támogatva a pályakezdő művészeket. A kuratórium úgy döntött, hogy egy – az örökséghagyóról elnevezett – díjat alapít, amelyet minden évben az FKSE vezetősége által kiválasztott képzőművész kap meg, ami a díj junior fokozatát adja. Mivel az örökhagyó is fontosnak tartotta a generációk egymáshoz való közeledését, a hagyaték kezelője (Dr. Székely Ádámné Dr. Szűts Ildikó) a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítványra és Egyesületre bízta azt a megtisztelő feladatot, hogy a Herczeg Klára-díj szenior fokozatát gondozza. A díjazott személyére felkért, független jelölő ajánl művészeket, akik közül az alapítvány kuratóriuma által meghívott háromtagú zsűri választotta ki a szenior díjazottat.

2018-ban Róka Enikő ajánlása alapján a zsűri (Maurer Dóra, Ladik Katalin, Lázár Eszter) Berhidi Máriának ítélte a Herczeg Klára-díj szenior fokozatát. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület vezetősége a díj junior fokozatában Rudas Klárát részesítette.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum