esemény

kurátor | Mucsi Emese, Hossala Tamás

megnyitó | 2018. december 17. 18:00

web | https://capacenter.hu/kiallita...

a kiállítás bezárása | 2019. március 10.

cím | Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ (1065 Budapest, Nagymező utca 8.)

Térkép

Csoportos kiállítás magyar fotográfusok és gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok részvételével

A kiállítás megtekinthető:
2018. december 18. – 2019. március 10.
mindennap 11 és 19 óra között.
Ünnepnapokon zárva.
Capa Központ

A KÉP-ÉLMÉNY projekt vezetője: Hossala Tamás
Kurátor: Mucsi Emese
Projektkoordinátor: Lugosi Blanka

 

2018 januárjában a Bolyai Gyermekotthoni Központ gondoskodásában élő fiatalok részére fotó alapú művészetterápiás és élménypedagógiai projekt indult: fotográfusok, fotóművészek egy workshop-sorozat keretében a növendékekkel közösen hoztak létre a fiatalok önkifejezését és önismereti munkáját elősegítő fotográfiákat, fotó alapú alkotásokat.
A KÉP-ÉLMÉNY workshop-sorozat Hossala Tamás fotográfus, művészeti terapeuta vezetésével és  tíz magyar fotográfus közreműködésével zajlott.  A résztvevők  Ajpek Orsolya, Barakonyi Szabolcs, Bartha Máté, Dobos Tamás, Kéri Gáspár,  Móricz-Sabján Simon, Rozovics Éva, Szabó Bernadett, Szász Lilla és Szombat Éva voltak.
A KÉP-ÉLMÉNY programjai kiegészültek a DEMOWOOD gyermekfoglalkoztató workshopjaival, valamint Lentulay Edina meseterápiás foglalkozásaival.
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ KÉP-ÉLMÉNY című kiállítása ezt a közel egyéves folyamatot és az ezalatt elkészült munkákat mutatja be.

 

„A fotográfiai alkotó munkámban és a gyermekvédelemben szerzett több mint húsz éves tapasztalatomat integrálom ebben a projektben, ami a művészet és a segítő munka különös találkozásának termékeny folyamatát jelenti számomra. Ebben a folyamatban, akár a fiatalokról, akár a résztvevő fotográfusokról van szó, elkötelezett vagyok minőségi fotográfiai alkotások létrehozásában. A projektben azt a keretet igyekeztem megteremteni, amely létrehoz egy olyan alkotói teret, ahol egyszerre lehet jelen a valóság és a fantázia, ahol lehetőség nyílik az alkotói folyamatban megjelenő megismerésre, elfogadásra, a felelősség felvállalására. Fontos, hogy időről időre visszatérjünk ebbe a térbe és élvezzük, szeressük, foglalkozzunk vele és tudjuk, hogy egyértelműen dolgunk van vele. A fotográfusok és a növendékek együttgondolkodása kapcsán annak jártunk utána, hogy mire képes a fotográfia. A projektben résztvevő gyermekotthoni fiatalok életük elején jelentős hátránnyal indulnak, emberi és szakmai tudásom birtokában az a meggyőződésem, hogy a hátrány lefaragásához járulunk hozzá a KÉP-ÉLMÉNY projekt és kiállítás megvalósításával.” (Hossala Tamás)

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.