esemény

kurátor | Bajusz Orsolya, Trapp Dominika

megnyitó | 2018. november 22. 18:00

web | http://www.facebook.com/events...

a kiállítás bezárása | 2018. november 25.

cím | FKSE - Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület, 1077 Budapest, Rottenbiller u. 35.

Térkép

Művésznek mentem, idegen lettem

Megnyitó és Közegellenállás: november 22., 18:00
Vasárnapi ebéd és az interjúk vetítése: november 25., 14:00

Projektünk arra kérdez rá, mik a kultúracsinálás társadalmi feltételei, az otthonról hozott kulturális tőke milyen poziciók betöltésére tehet alkalmassá és milyen habitusok kialakulásához vezethet? Milyen a művészeti világ kívülről? Milyen személyes tapasztalat belépni oda?

A kiállításra felkért és a kiírt pályázatra jelentkezett művészek élettörténetei közösek abban, hogy családjukból elsőként foglalkoznak kultúrával. “Kívülről” jövő emberekként mondják el, milyennek látják a művészeti közeget, azt, milyen tapasztalat valamibe nem beleszületni, hanem belekerülni, akár vertikális, akár horizontális a mobilitás.

Bemutatandó műveiket a megtett utak és a társadalmi mobilitás során tapasztaltak távlatából értelmezik majd újra és videókommentárok formájában látják el reflexiókkal.

A kiállításhoz kapcsolódó beszélgetésen – amely a Közegellenállás programsorozat keretén belül valósul meg – a kulturális szféra belső működését, dinamikáit és meghatározottságait elemezzük meghívott, a kultúra és a társadalomtudományok területéről érkező vendégeinkkel. Ezúttal nem infrastrukturális vagy makroszinteken, hanem a szocializáció, a habitusok, az "íratlan normák" hatásai szerint a személyes kapcsolatok és szabályalkotás, az együttműködés és a konfliktusok terepén.

Kiállító művészek:
Bajusz Orsolya, Hordós Boldizsár, Keresztesi Botond, Janoch Lívia, Kállai M. Kata,, Monory Ráhel, Muskovics Gyula, Péter Boldizsár, Schmied Andi, Simon Zsuzsanna, Süveges Rita, Szőke Gáspár, Trapp Dominika, Vályi Péter

A Közegellenállás résztvevői:
Böcskei Balázs, politológus
Mán-Várhegyi Réka, író
Trapp Dominika, képzőművész

Moderál: Básthy Ágnes
kurátorok: Bajusz Orsolya, Trapp Dominika

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.