esemény
SEJTMOZGÁS | Orshi Drozdik Orsolya | Ateliers Pro Arts/A.P.A.!

megnyitó | 2018. október 31. 19:00

web | http://www.ateliers.hu

a kiállítás bezárása | 2018. november 30.

cím | 1085 Budapest, Horánszky u.5.

Térkép

Drozdik Orsolya
SejtMozgás 2018


SEJTMOZGÁS, 2018 CÍMŰ FESTMÉNY SOROZATOM NYOLC DARABJA BUDAPESTEN AZ APA-BAN, ATELIERS PRO ARTS ART CENTER-BEN  KÉSZÜLT. A SOROZAT KÖZVETLEN FOLYTATÁSA A SEJTFESTMÉNYEK, 2017-18 CÍMŰ SOROZATOMNAK, AMIT A KÖZÖNSÉG EZZEL A KIÁLLÍTÁSSAL PÁRHUZAMOSAN LÁTHAT A BUDAPEST GALÉRIA, LAJOS UTCA 158, KIÁLLÍTÓ HELYSÉGÉBEN  (2018 09/27-11/4-ig) .
A GALÉRIÁT AUGUSZTUS 1 – TŐL MŰTEREMKÉNT HASZNÁLTAM, MIUTÁN SZABÓ G. BEÁTA ÉS JOHN WARREN GOTSCH RENDELKEZÉSEMRE BOCSÁTOTT, HOGY A NYÁR FOLYAMÁN MŰTEREMKÉNT HASZNÁLVA, BENNE FOLYTATHASSAM A 2017-BEN MEGKEZDETT MUNKÁMAT ÉS RENDEZHESSEM AZT AZ ANYAGOMAT, AMIT NEW YORKBÓL AZ ELMÚLT ÉVBEN BUDAPESTRE SZÁLLÍTOTTAM.

A Sejtfestményeim a vászon felületének Tapintásról, a létezésről És az örökös újjá születésről szólnak. 2017-ben Elhatároztam, hogy megrajzolom a sejtjeimet, hogy Egészséges Újjáteremtésükben segítsek. Rajzoltam És Gyorsítottam, De testemben gyorsabban születnek újra A sejtek, Nem tudtam a sebességet tartani az újjászületés csodájával, pedig nagyon siettem.

A felnőttek percenként elveszített sejtjeinek száma nagyjából 96 millió. Szerencsére ugyanabban a percben körülbelül 96 millió sejt osztódik és kerül az elhaltak helyére. Ahogy az elhalt hámsejtek leválnak a bőrünkről, a belső szervekből származó elhalt sejtek is távoznak a testünkből a többi salakanyaggal együtt.

A sejtmozgás című festménysorozatom erről a dinamikus újjászületésről szólnak. Persze a festészetről is, amelyet ezen gondolataim médiuma ként használtam.

Drozdik Orsolya

 

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.