esemény
Dr. Pászthy Bea egyetemi docens, pszichiáter, pszichoterapeuta tárlatvezetése Salla Tykkä: Rövid címek c. kiállításában. | Salla Tykkä, Dr. Pászthy Bea | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2018. november 10. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

Dr. Pászthy Bea egyetemi docens, pszichiáter, pszichoterapeuta tárlatvezetése Salla Tykkä: Rövid címek c. kiállításában. 

A rendhagyó tárlatvezetésen Dr. Pászthy Bea segít abban, hogy a látogatók mélyebb betekintést nyerjenek a Salla Tykkä művészetét alapjaiban átható betegségek, az anorexia nervosa és a testkép zavarok lélektani okaiba. 

Dr. Pászthy Bea csecsemő-, és gyermekgyógyász, gyermepszichiáter, klinikai farmakológus, valamint pszichoterapeuta szakorvos, kognitív viselkedésterapeuta és családpszichoterapeuta. Egyetemi docens a Semmelweis Egyetem I. Gyermekgyógyászati Klinikáján. Kutatási területe az anorexia nervosa, a testkép zavarai és gyermekpszichiátriai farmakológia. 5 könyv, 38 könyvfejezet, 142  magyar és 11 angol nyelvű publikáció szerzője, társszerzője.

Salla Tykkä kiállítása a női énkép, identitás és fizikai létezés újraértelmezését kísérli meg. A kiállításon bemutatott két legkorábbi, még egyetemi évei alatt készült videóműve, a Gyűlöletem haszontalan és a Még mindig szeretek gyűlölni a művész anorexiával folytatott küzdelmét dolgozza föl. Az akár önterápiás eszközökként is felfogható alkotások központi tematikája – a testképzavar, a fizikai és pszichikai önelfogadás, a test kényszeres kontrollja, valamint általánosságban a kollektív és individuális testtel kapcsolatos félelmek – későbbi műveihez is háttérként szolgált.

 

 

A tárlatvezetés magyar nyelvű. Részvétel kiállítási belépővel vagy bérlettel lehetséges.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.