esemény
Tükröm-tükröm tárlat - A másságról másként | Illés Bódi Barbara BOBA | Pesti Vigadó

megnyitó | 2018. szeptember 17. 17:00

a kiállítást megnyitja | prof. emeritus Fekete György, Imre Hanna, Tardy-Molnár Anna

web | http://vigado.hu/programok/-/e...

a kiállítás bezárása | 2018. október 22.

cím | Pesti Vigadó

Térkép

Illés Barbara BoBa kiállítása - A reprezentatív 12+1 részes olajfestmény-sorozat egy időben és térben megjelenő egymással is kapcsolatot találó karakteres arcok és tekintetetek koncentrált erővel hatnak a befogadó műélvezőre.

A nagyméretű arcok felfokozott érzelmei arra ösztönzik a nézőt, hogy katartikus mód azonosuljon velük. Akár a feszültségektől ordítani kényszerülő fekete nő érzelmeivel vagy az erőtől duzzadó harcra kész Cherokee indiánnal vagy épp a harmonikus, kiegyensúlyozott bölcs hindu kisugárzásával. Különböző nemzetiségek arcain keresztül mutatom be a közös elementáris érzéseinket és gondolatainkat, a legfőbb közöst, az emberségünk mércéjének fokát.

A legmélyebb érzelmeinkben sem vagyunk egyedül, a legkisebb is az egész része, mert minden összefügg mindennel. Átéljük a kudarc mélységeit és a boldogság magaslatait az élet különböző színterein, de olykor találkozunk egymással, osztozunk örömünkben vagy épp bánatunkban – melyhez a tárlat is színhelyül szolgálhat.

A 12+1 részes festmény között megjelenik a megváltó Jézus Krisztus is, amellyel az üzenet misztériummá, mintha próféciává kerekedne.

A néző is aktív szereplőjévé válik az alkotásnak, felfedezve önmagát és érzelmeit.

 

Kísérőrendezvények:

Tárlatvezetés: szeptember 24. 17.00 és október 8. 17.00

Könyvbemutató: október 1. 17.00

Finisszázs: október 15. 17.00


Szervező: Illés Barbara BoBa

A kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.