esemény
LISZKA TAMÁS ÉS KREET PALJAS EXKLUZÍV TÁRLATVEZETÉSE AZ ÉSZT-MAGYAR KORTÁRS MŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁSBAN | Liszka Tamás, Kreet Paljas | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2018. október 13. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

Liszka Tamás médiaművész és Kreet Paljas (Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál) Exkluzív tárlatvezetése a Nyelvrokonok című, észt-magyar kortárs művészeti kiállításban

 

Észtország északnyugati sarkában, Hiiumaa szigetének tengerpartján áll egy különös fenyőfa. Az a különlegessége, hogy fenyő létére úgy hajlik a víz fölé, akár egy balatoni szomorúfűz. Igaza is van: ha parti fenyő lennék, én is a végtelen víz fölé akarnék hajolni. Ez az önmagát valószerűtlen természetességgel újragondoló növény gyakran jut eszembe, amikor észt művészek munkáival találkozom, vagy akár csak arra gondolok, milyen különös és szép, hogy az észtek százezrei közös énekléssel, éneklő forradalommal jelölték ki szabadságuk kezdetét. Ahogy a dal madárrá, úgy a tengerpart fűzfává avat.
(Liszka Tamás)

 

Liszka Tamás
Médiaművész, filmproducer, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomázott intermédia szakon. Jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem Média design alapszakán oktat, és a Színház- és Filmművészeti Egyetem doktori iskolájában az interaktív filmnyelv elméleti kérdéseit kutatja. A budapesti Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál alapító igazgatója.

Kreet Paljas
észt származású, jelenleg a budapesti Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál programigazgatója, az Észt Hét, a Balti-tengeri Filmfesztivál és a Finn Filmnapok kulturális szervezője, alapítója és társszervezője. 2003 óta segíti a magyar és észt animációs filmezést.

 

A program magyar nyelvű és a kiállításra szóló belépőjeggyel, kombinált belépőjeggyel vagy bérlettel látogatható.

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata