esemény
TEMPOMORPHOLOGIA – Közeg és rendetlenség | táncelőadás, performansz, Spala Korinna, Széphelyi Juli, Baráth P. Bálint, Kováts Jázon | Műcsarnok

Elágazások – mozgásművészeti sorozat / Kiállítótér


TEMPOMORPHOLOGIA – Közeg és rendetlenség


A Rejtett történetek – az életreform mozgalmak és a művészetek kiállításhoz kapcsolódó, összművészeti performansz, elektroakusztikus zene, tánc, robotika (45’)

Az előadás során a reformkor egyik lelki-spirituális törekvése, a kozmikus egység megtalálása kerül bemutatásra.

A Tempomorphologia tánc és élőzene együttműködésével teremtett összművészeti előadás, amely végleges formáját a helyszínen nyeri el, elektronikus hangszerek hangját, drónok és egy épített robot mozdulatait egyesítve a tánc- és mozgásművészet különböző elemeivel.

A kozmikus egység keresésének stációi:
1. Vágyódás az egységbe, 2. Az egység keresése, 3. Az egység megtapasztalása.

A performansz célja, hogy a tánc és a zene médiuma által minél több emberhez eljusson a kiállítás üzenete: a néző felismerje saját mindennapi törekvéseiben az általános emberi igényt, a kozmikus egység megtalálására irányuló vágyat, és újra átélje a keresés zaklatottságát, majd a találkozás, az egységbe olvadás felszabadító élményét.

Alkotók: Spala Korinna Harangozó díjas táncművész, táncpedagógus, jógaoktató; Széphelyi Juli dramaturg; Baráth P. Bálint zeneszerző; Kováts Jázon – robotika

Jegyár: 1500 Ft

online jegyelővétel

A belépőjegy felmutatásával nézőink 20% kedvezményben részesülnek a Rejtett történetek – az életreform mozgalmak és a művészetek c. kiállítás belépőjegyéből.

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.