esemény
Műteremjáró séta | Angyal Júlia festőművész műterme | Angyal Júlia | Hegyvidék Galéria

megnyitó | 2018. október 13. 11:00

web | http://www.facebook.com/events...

 

Műteremjáró séták – Ismerje meg a Hegyvidék művészeit!

Angyal Júlia festőművész műterme

 

Angyal Júlia festészeti és grafikai tanulmányait Budapesten végezte. Számos országban, Spanyolországban, Franciaországban, Marokkóban, Jordániában és Peruban járt tanulmányúton. Lírai, grafikus, főként szakrális témájú munkáit az egymásba átfolyó, vizesített, szálkás színfoltok jellemzik. Végletekig leegyszerűsített emberi alakok, növényi motívumok, berendezési tárgyak jelennek meg alkotásain.

„A festményein is lehelet finom vonal az uralkodó, amelynek sugárzását egy-egy fénylően ragyogó, áttetsző szín, a halvány kék, a sárga, a zöld segíti, és a fénylő fehér, az arany és ezüst fokozza. Így jeleníti meg a dolgok látványa mögötti valóságot, a látvány adta mély gondolatot, az igazi Élményt. Művészete tehát egyszerre látvány és szimbólum, figuratív és non-figuratív. Egyszóval: igazi művészet!” Dr. Prokopp Mária művészettörténész

A beszélgetés Feledy Balázs művészeti szakíró közreműködésével valósul meg.

Időpont: 2018. október 13., szombat, 11:00

A részvétel ingyenes.

A műterem befogadóképessége miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékukat kérjük, hogy az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen, vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon jelezzék. A műterem pontos címéről a regisztráltak értesítést kapnak.

 

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.