esemény

kurátor | Lassla Esquivel, Ferenczy Bálint

megnyitó | 2018. szeptember 14. 17:30

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2018. szeptember 16.

cím | K.A.S. Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Térkép

UNFOLD - latin-amerikai pop-up kiállítás szeptember 14-16-ig

Megnyitó: szeptember 14-én, péntek este fél 6-kor

Az UNFOLD a Periferia Projects gondozásában jött létre. A Periferia tevékenysége fiatal művészi közösségekre fókuszál annak érdekében, hogy növelje azok láthatóságát és elősegítse azok galériákkal, művészekkel és intézményekkel létrejövő kollaborációit, továbbá hogy Latin-Amerika, az Egyesült Királyság és Európa közti művészeti kapcsolatokat hívjon életre.

Kiállító művészek:
Daniel Alcalá, Jacobo Alonso, Omar Arcega, Amadeo Azar, Marcos Castro, Héctor Falcón, Jésica López, Tania López Winkler, Rodrigo Torres, Pedro Varela

A kiállítás kurátorai: Lassla Esquivel, Ferenczy Bálint
 

A kiállítás olyan művészek munkáit mutatja be, akik miközben egy globalizált világban alkotnak, újra és újra megkérdőjelezik azokat a kulturális sztereotípiákat, melyek hazájuk határain belül és kívül is működnek. Ezért nyúltunk vissza Gilles Deleuze „hajtogatás” koncepciójához, mely a kapcsolódás egy olyan formájára utal, melyben az egész univerzum a ki- és behajtogatások folyamatából áll. A hajtogatás egy belső teret hoz létre, ami nem autonóm módon jött létre a külvilágon belül, hanem csupán a külső oldal megduplázásaként. Egy papírlapot összehajtva egy hajtásvonalat kapunk, ami azonnal elválasztja a külső és a belső teret, de ugyanakkor az univerzális egész része.

A kiállítás megtekinthető: 2018. szeptember 16-ig

nyitvatartás az Eleven Ősz alatt:
péntek:14:00-19:00
szombat: 11:00-18:00
vasárnap: 14:00-18:00

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata