esemény
Koreai konyha: a fermentált ételek története | Heo Jingyu, Lee Ynza | Koreai Kulturális Központ

kurátor | Ji-Yeong Kim

megnyitó | 2018. szeptember 4. 14:00

web | http://hungary.korean-culture....

a kiállítás bezárása | 2018. október 31.

cím | Koreai Kulturális Központ

Térkép

A Koreai Kulturális Központ időszakos kiállítása betekintést nyújt a tradicionális koreai erjesztett ételek készítésébe, kialakulásuk történetébe és bemutatja az elkészítéshez szükséges művészi kerámiákat.

📅 2018. szeptember 4. – október 31.
🏠 Koreai Kulturális Központ, kiállítótér
🎫 A kiállítás ingyenesen látogatható.

--------------------
A hansik kifejezés több, mint a koreai ételeket jelölő kifejezés. Magában foglalja az ország gasztronómiai örökségének nemzedékről nemzedékre formálódó jellegét, az egyes alapanyagok, fogások történelmi és kulturális kontextusát. A Koreai-félsziget éghajlatát és ezen keresztül mezőgazdaságát meghatározza a jól elkülönülő négy évszak, és a többi távol-keleti országhoz hasonlóan a rizstermesztés hagyománya. Az élelemforrás tekintetében szűkös téli és tavaszi hónapok a húsok és zöldségek tartósítására ösztönözték a félsziget lakóit, s ezen kihívásra válaszként fejlődtek magas szintre a régiónként kisebb-nagyobb mértékben különböző fermentálási eljárások.

A tárlaton kiemelt szerepet kapnak az onggi edények, melyek a több évszázados koreai kerámiaművesség egyik legnagyobb kulturális jelentőséggel bíró ágának termékei.

A kiállításon az Ulsan Oigosan (ejtsd: ulszán-vegoszán) manufaktúra kézműves termékein keresztül ismerkedhetünk meg ezekkel a rendkívüli precizitással készülő tárolóedényekkel. Körüljárjuk a regionális különbségeket, valamint megismerkedhetünk a szójababpaszta és egyéb fermentált alapanyagok készítési metódusával, melyek nélkül a legtöbb koreai fogás elképzelhetetlen lenne.

Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.