esemény
Kortársítás 2.0 konferencia | Németh Ágnes, Máté Beáta | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2018. junius 19. 10:00

web | http://www.muzeumicentrum.hu/k...

cím | Ferenczy Múzeum

Térkép

A hallgatóságba várjuk a múzeumpedagógusokat, múzeumpedagógus-hallgatókat; művészettörténészeket/kurátorokat; andragógia-hallgatókat; galériában dolgozókat; művészetpedagógusokat és tanárokat/óvópedagógusokat – mintegy 100-120 főt.

A konferencia nyelve: a délelőtti plenáris ülés angol és magyar nyelven folyik szinkrontolmáccsal, a délutáni szekcióülések egyike angol nyelvű, kettő magyar nyelvű.

A Ferenczy Múzeumi Centrum 2016-ban az országban elsőként megrendezte a kortárs művészetek múzeumpedagógiájának konferenciáját, ’KORTÁRSÍTÁS 1.0’ címmel.

A magyarországi, kortárs képzőművészet-közvetítéssel foglalkozó szakemberek többféle intézményi struktúrából érkeztek. Az állami múzeumi keretek között zajló munkán kívül bemutatták a kereskedelmi galériákban, a felsőoktatásban, a civil keretek között, illetve az intézményen kívül történő művészetközvetítés módszereit is.

A többségükben gyakorlati kérdésekre fókuszáló előadások majd mindegyikében kiindulópontként jelent meg a motiváció, a szituációba helyezés, a teret adás kérdésköre.
2018. június 19-én szervezzük a sorozat második állomását – immár nemzetközi kitekintéssel.
Fontosnak tartjuk, hogy a hazai példákon túl megismerhessük a környező országok megközelítéseit, új inspirációkat kapjunk a közép-európai intézmények gyakorlataiból.

A konferencián a nap első felében 15 perces módszertani előadások foglalkoznak a MOTIVÁCIÓ és a TÉRADÁS témakörével, a délutáni szekciók jógyakorlatokat mutatnak be.

Szekció 1: Nemzetközi gyakorlatok – angol nyelvű program

Szekció 2: ÓPERENCIÁSOK KÉPZŐMŰVÉSZETI ÉLMÉNYPEDAGÓGIAI GYAKORLAT – Németh Ágnes és Máté Beáta képzőművészek vezetésével

Szekció 3: Magyarországi gyakorlatok – magyar nyelvű program

 

Az eseményre a következő linken lehet regisztrálni: http://bit.ly/kortarsitasregisztracio

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.