esemény
Mezosfera lapszámbemutató | Ginelli Zoltán, Dominique Malaquais, Szakács Eszter | tranzit.hu

megnyitó | 2018. május 28. 18:30

web | http://hu.tranzit.org/hu/proje...

cím | Díszterem a Vasas Szakszervezeti Szövetség Székházában, Magdolna u. 5-7., Budapest 1086

Térkép

A tranzit.hu-ban bemutatott, Two Meetings and a Funeral (rendezte: Naeem Mohaiemen, 2017) című háromcsatornás filminstallációval párhuzamosan jelenik meg a tranzit hu által kiadott Mezosfera (mezosfera.org) angol nyelvű online magazin új tematikus száma.

A tematikus szám témája a nemzetközi szocialista szolidaritás összetett és ellentmondásos története, különös tekintettel Magyarország és harmadik világbeli országok diplomáciai-kulturális kapcsolataira, illetve a pán-afrikanizmus és a pán-arabizmus gondolta mentén létrejövő kulturális események az 1960-70-es éveben.

A Mezosfera lapszámbemutó résztvevői: Dominique Malaquais, kutató és író, az Institut des Mondes Africains (IMAF/CNRS) vezető kutatója, Ginelli Zoltán, kritikai geográfus, tudománytörténész doktorjelölt (ELTE Földtudományi Doktori Iskola) és Szakács Eszter, kurátor, tranzit. hu.

 

Kép: Photo made at the First World Festival of Black Arts or World Festival of Negro Arts, Dakar, 1966, from Chimurenga Library

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.