esemény
Művészetpedagógiai útikalauz pedagógusoknak 3 | Kéz | Mű | Remek | Műcsarnok

megnyitó | 2018. április 26. 17:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Műcsarnok

Térkép

Szakmai találkozó a Műcsarnok Kéz | Mű | Remek. Népművészet. Nemzeti Szalon 2018 című kiállításán

Hagyomány, tradíció, jövő – művészetpedagógia a népművészeti szalonhoz kapcsolódva

A jövő hagyománya most születik, legyünk a része!

Mostani utazásunk alkalmával vissza a múltba is, de előre, a jövőbe is nézhetünk. Vissza, mert a kiállított munkák a népművészet megőrzött formai és motívumkincseit hordozzák, és előre, mivel ezek a tárgyak valamit olyan értéket reprezentálnak a múltunkból, amely a jövőnek is része lesz. A jelen majd a valamikori jövő múltjává fog válni, mi formáljuk azt, rajtunk múlik, hogy mit fog ebből látni, érteni a visszatekintő utókor, a kutató, vagy akár a valaha erre kalandozó időutazó.

A foglalkozáson résztvevők a kiállítás felfedezése közben betekinthetnek a művészetpedagógus munkájába, kérdéseibe, megoldásaiba, ebbe az alkotói folyamatba hív közös gondolkodásra a program.

A művészetpedagógia segít a pedagógusnak, hogy a szokásostól eltérő környezetben lássa tanítványait, akiktől olyan reakciókat, ismereteket, tudást figyelhet meg, amire az iskola keretei között nem volna módja.

A fiataloknak lehetőséget nyújtl az elvont gondolkodás és az új információk beépítésének gyakorlására, a szubjektív látásmód kialakítására, a kooperációs és érvelő készség gyakorlására, képi látás fejlesztésére, kreatív gondolkodásra és speciális programokon keresztül annak a vizuális alkotásban való megjelenítésére is.

Szeretnénk megismertetni gyakorló, és leendő pedagógusokkal a művészetpedagógia területét, hogy saját tapasztalataikon keresztül fedezzék fel az abban rejlő kivételes lehetőségeket, melyek a saját pedagógiai munkáik szolgálatába állíthatók, és így elmélyíthetik az iskolában elsajátított tudást és interdiszciplináris ismereteket.

A foglalkozás 700Ft/fő

Köszönöm, hogy a szakmai találkozón való részvételi szándékát megerősíti a regisztrációval!

Regisztráció és információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.