esemény

kurátor | Szabó Ádám, Sass Valéria

megnyitó | 2018. április 6. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2018. április 21.

cím | Chimera-Project Gallery, 1072 Budapest, Klauzál tér 5

Térkép

élreFértés
Sass Valéria ‒ Szabó Ádám osztály kiállítása

A Chimera Project Galéria 2018. ápr. 6-án, pénteken este 6-kor nyíló tárlata a jövő magyar művészgenerációjára fókuszál.

Az élreFértés/ Misunderstanding című tárlaton a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói mutatkoznak be, ezen belül is Sass Valéria és Szabó Ádám osztályának diákjai.

A Chimera Project Galéria hisz abban, hogy a művészeti képzés alapvetően meghatározza a hazai művészeti szcéna jövőjét. A galéria célja, hogy a kiállítás révén egy gyakorlati terepet és folyamatos követést nyújtva felhívja a figyelmet a művész-lét olyan elemeire, az együttműködések jelentőségére, készségekre és attitűdökre, amelyek elengedhetetlenek a művészek későbbi érvényesüléséhez.

Az egyetemmel való együttműködés egy része a galériaalapítók ezen elköteleződésének.

A továbbiakban Szabó Ádám kiállítási koncepciója olvasható:

Félreértések elkerülése végett, szokás mondani, amikor valamit nagyon pontosan akarunk meghatározni. A félreértés jó esetben ártalmatlan és nevetéssel oldódik meg a helyzet, rosszabb esetben azonban súlyos következménye is lehet, egyes esetekben akár tragédiához is vezethetnek.

”Egy Zog nevű lény repülő csészealjon megérkezik a Földre, hogy elmondja a Föld-lakóknak, hogyan lehet megakadályozni a háborúkat és gyógyítani a rákot. Ezt az információt Mango nevű szülőbolygójáról hozza, ahol ő és társai fingás és sztepptánc útján érintkeznek.Zog éjszaka ér földet Connecticutban. Mihelyst kiszáll a csészealjból, észrevesz egy
lángoló házat. Berohan a házba, sztepptáncot jár és fingik, úgy figyelmezteti a háziakat a szörnyű veszélyre. A családfő egy golfütővel kiloccsantja Zog agyvelejét.” (Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelije Ford. Békés András Budapest 1997)

Képek esetében a félreértések alapja a kulturális kódok rossz értelmezése, ami viszont képek új ciklusának kiindulópontja is lehet. A kiállítás ezen termékeny vagy épp terméketlen félreértések, félreértelmezések lehetőségeit járja körül. A kezdő mondat helyesen tehát: félrértések elkerülése végett a félreértéseket nem kerüljük el. (Szabó Ádám)

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával!
Az ikOn weboldalán kilistázhatja a mai/holnapi/holnaputáni eseményeket!