esemény
MAPS | Born Digital - Média művészet megőrzése előadás | KÓNYA Béla, Dušan BAROK, Hans Dieter HUBER prof., Gaby WIJERS | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2018. junius 4. 10:00

web | http://maps2018.ludwigmuseum.h...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

Folytatjuk a média művészet megőrzésének vizsgálatát, amelyet 2015-ben nemzetközi restaurátorok, művészettörténészek és szakértők bevonásával indítottunk el.

A korábbi évben a Ludwig Múzeum által kezdeményezett konferencia a MAPS folytatásaként ki kell bővíteni a médiaművészet (fotó, videó, film, digitális tartalom) megőrzésének elméleti és gyakorlati lehetőségeit.

A technológia öregedési folyamata és változásai manapság hétköznapi jelenségnek számítanak, így a hagyományos technológiák (mint például a VHS szalagok) megőrzésével ellentétben a digitális tartalmak romlása gyorsabb. Ez állandó kihívást jelent a múzeumi gyűjtés és megőrzés szempontjából.

Egy szakszerű digitális stratégia megteremti a műtárgyak megőrzésének hosszú távú feltételeit. Tekintettel arra, hogy az állapotfelmérési és dokumentálási folyamatok adaptálása szükséges folyamat, egy workshop létrehozásához széleskörű szakmai együttműködésre van szükség.

 

A MAPS 2018 időpontja: 2018. június 4-5.

A MAPS 2018 workshopon való részvétel online jegyvásárláshoz kötött.

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy maximum száz főt tudunk regisztrálni résztvevőként.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A konferencia hivatalos nyelve az angol.

Küldje el nekünk észrevételeit, kérdéseit! Miért szeretne részt venni a konferencián? Miről szeretne többet tudni? Milyen elvárásai és speciális kérdései vannak, amelyre válaszokat szeretne kapni? Bármilyen további észrevétellel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal! Kérdéseivel és észrevételeivel forduljon hozzánk bizalommal, az alábbi e-mail-címre küldött üzenetével: maps@ludwigmuseum.hu

 

JEGYVÁSÁRLÁS

A MAPS 2018 workshop belépőjegy ára: 12 000 Ft

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA

 

MIT TARTALMAZ A MAPS 2018 BELÉPŐJEGY?

Részvétel a kétnapos MAPS 2018 workshop programjain (2018. június 4-5.)
Frissítő és snackfalatok mindkét napon a program szüneteiben
Belépési jogosultság az összes előadásra
Nyomtatott információ az előadások összefoglaló leírásából
Belépés a Ludwig Múzeum kiállításaira

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.