esemény
Tárlatvezetés / Molnár Zsolt : Agro-Wave | Molnár Zsolt | Kisterem

megnyitó | 2018. március 27. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Képíró utca 5. 1053 Budapest

Térkép

2018. március 27-én, 18 órától a művész és Zsikla Mónika, a kiállítás kurátora tartanak tárlatvezetést Molnár Zsolt Agro-Wave c. kiállításán.

A Kisterem jelen Agro-Wave című kiállítása egyben Molnár első önálló bemutatkozó kiállítása is a galériában. A térben elhelyezett színes objekteket és kollázsokat a mezőgazdasági gyakorlatban használatos növényvédő anyagok és szerkezetek sci-fibe illő kezelési szimulációi inspirálták. Molnár egyidejűleg ábrázoló és absztraháló leképezésein azonban nem csupán a mikro és makro minőségek dialektikája szembeötlő, hanem a szerves és szervetlen minőségek ütköztetése is. A papírkollázsokat hordozó színes fémszerkezetek sajátosan tematizálják a léptékváltás képi problematikáját, miközben a Molnártól mindeddig megszokott redukált színhasználat gyakorlatától eltávolodva egyre színesebb és „wavesebb” struktúrákká lényegülnek át. A képterek és installációk ragyogó színkombinációit pedig a mezőgazdasági termékenységi és termelési skálák színdiagramjainak pompás színmezői ihlették.

Zsikla Mónika

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.