esemény

A Budapest Art Week kiállítása

Magyarország fővárosa, területe 525 négyzetkilométer, lakosainak száma meghaladja az 1,7 millió főt. Magyarország politikai, gazdasági és kulturális központja, sokunknak szülőhelye és kiindulópontja, másoknak célpontja. Vannak, akik ide tartanak, mások el, vagy éppen vissza. Be- és kivándorlunk, letelepedünk vagy továbbmegyünk. De mitől Budapest Budapest? A 4-es metrótól, az éjszakai élettől, a monarchiabeli romantikájától vagy a szürkés szocialista múlttól, a presszóitól vagy közösségi tereitől? Meséltek-e nagyszüleink a háború borzalmairól, tűntettünk-e már rendszerek és programok mellett vagy ellen, kire szavaztunk négy éve? Láttátok-e az üres bolthelységeket a Rákóczin? Kértetek-e már egy hosszúlépést?

Kiállító művészek: Biró Dávid, Ficsór Zsolt, Halász Dániel, Hirling Bálint, Kállai Márton, Kudász Gábor Arion, Martin Gábor, Martin Wanda, Pályi Zsófia, Péter Ildikó, Szabó Ottó, Szatmári Gergely, Vasali Katalin

Kurátor: Ferenczy Bálint

Cseh Tamás – Budapest
Azt mondd meg nékem, hol lesz majd lakóhelyünk
Maradunk itt, vagy egyszer majd továbbmegyünk?
Itt van a város, vagyunk lakói
Maradunk itt, neve is van:
Budapest

A "Levél nővéremnek" lemezről (1977).
Zene: Cseh Tamás és Másik János
Dalszöveg: Bereményi Géza Budapest

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.