esemény

kurátor | Maurer Dóra, Benedek Barna

megnyitó | 2018. március 3. 19:00

a kiállítást megnyitja | Kincses Károly

web | http://www.haromhet.hu/

a kiállítás bezárása | 2018. március 24.

cím | Három Hét Galéria

Térkép

ZAJ, ZÖREJ, a zaj képe
Lehet a zaj és annak szerényebb változata, a zörej, maga is tartalom és e két jelenségnek sokféle lehet a karaktere. A zaj zaja a zörej zöreje, a zajt és a zörejt megzavaró másik zaj és zörej.
A vizualitás területén: megzavart struktúra, pl. egyszerű roncsolás vagy két, több egymással azonos vagy egymástól különböző struktúra egymáson elforgatása, konstrukciók „dekonstrukciója”.

Fotogrammal, camera obscurával mechanikus struktúrákat megzavaró mozzanatok.
Hagyományosan pl: narratív fotó, egy alakot fotózunk a tömegben, de nagyrészt takarásban van, fotószekvenciákkal az alak más és más elfedettsége a nézőt mégis rávezeti, hogy a sok közül melyik a megfigyelt alak, lebontja a képzajt.
Kettős vagy többes expozíció ugyanarra a képfelületre, analóg és digitális lehetőségek, torzító scannelés (lap- vagy kézi scan). Bemozdult fotó, scan mozgásban.

Zsúfolt tömeg fotója: nem emelkedik ki senki a zsúfoltságból, nem artikulálódik semmi,– hasonlóan az óvodai zsibongáshoz, kiállítás megnyitó háttérzajához, vagy amikor egyszerre többen beszélnek.

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.