esemény
A tolmácsok fülkéje, Második fejezet / Anu Vahtra és Martin Lukač két részből álló kiállítása | Anu Vahtra, Martin Lukač | Chimera-Project

kurátor | Piotr Sikora

megnyitó | 2018. március 1. 18:00

a kiállítást megnyitja | Piotr Sikora

web | http://www.chimera-project.com...

a kiállítás bezárása | 2018. március 30.

cím | Chimera-Project Gallery, 1136 Budapest, Klauzál tér 5

Térkép

A Chimera-Project Galéria soron következő „Tolmácsok fülkéje, második fejezet” című, Anu Vahtra és Martin Lukač munkáit bemutató, Piotr Sikora által kurált kiállítása 2018. március 1-én 18 órakor nyílik a galériában.

Facebook: https://www.facebook.com/events/519153798485371/

A kiállítás egy újabb példa Piotr Sikora (a prágai Meetfactory nemzetközi program kurátora) és a Chimera-Project Galéria között létrejött élő szakmai kapcsolatnak. Az Intermarium című tárlat után (2016, kurátorok: Piotr Sikora & Łukasz Białkowski) a jelenlegi kiállítás is egy újabb állásfoglalás a nemzetközi szakmai együttműködések mellett.

A tárlat két részletben megvalósuló nemzetközi együttműködés két művész és egy kurátor között, melynek eredményei új munkák és egy utazó show, mely a V4 országait köti össze. A kiállítás mindezen túl alkalmat ad két művészeti intézmény közötti párbeszédre és egyben egy friss és szellemes kapcsolódás a művészetről és annak mibenlétéről zajló kortárs diskurzushoz.

A prágai Drdova Galériában megvalósuló Tolmácsok fülkéje címet viselő első kiállítás kapcsán Sikora a tolmácsoknak fordításhoz fenntartott átlátszó fülke és azon belül dolgozó két tolmács képét idézi, akik egyszer csak kikapcsolják mikrofonjaikat és munka helyett beszélgetésbe kezdenek.

A prágai tárlat teljes kurátori szövegét lásd: http://www.chimera-project.com/exhibitions/exhibition-2018-02-hu.html

A Chimera-Project Galériában megvalósuló második fejezet és annak mindent felforgató továbbiakban olvasható kurátori koncepciója ehhez kapcsolódik.

Chimera-Project Gallery

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum