esemény
Space | Deim Balázs | B32 Galéria és Kultúrtér

kurátor | Pintér Sonja

megnyitó | 2018. március 8. 18:00

a kiállítást megnyitja | Drégely Imre

web | http://pontmagazin.hu/programo...

a kiállítás bezárása | 2018. március 29.

cím | B32 Galéria

Térkép

A „Space” című fotósorozat Deim Balázs legújabb, 2017-ben készült munkája. Az érzékelés, a képzelet és a személyes emlékek dimenzióit összekötő projekt úgy értelmez újra hétköznapi tárgyakat és helyeket, hogy azok űrutazások bizonyítékaiként tűnnek fel, ugyanakkor nem rejti el a hétköznapiságra, a tárgyak eredeti funkcióira utaló jelzéseket. Így az egyszerű tárgyakból alkotott világűr képei egy privát, belső utazás dokumentációjává válnak.

A projektben különböző síkokon kapcsolódik össze a játék fogalma az elvágyódás és a nosztalgia jelenségeivel. A játék jelentésrétegei reflektálhatnak a szó szerinti értelemben vett gyermekjátékra, a játszás tevékenységére és a gyermeki világra, de utalhatnak arra a kreatív, kísérletező alkotói folyamatra is, amely igencsak jellemző Deim Balázs munkásságára. A fotók egyrészt a jövőbe mutatva kutaják a végtelent a világegyetemre rácsodálkozó gyermeki kíváncsisággal és az ismeretlen felfedezésének szüntelen vágyával. Másrészt nosztalgiával idézik meg a múltat, ahonnan egy-egy pillanatra felvillannak a gyermekkor tudatalattiba eltemetett tárgyai és helyszínei, például egy játszótér, egy régi magazin képe vagy egy hidegháborús híradórészlet vélt vagy valós emlékképei. Néhány fotó tisztelgés olyan fényképészek előtt, akik munkássága meghatározta Deim Balázs látásmódját. A jelen válogatás „flashback” alcímmel jelölt darabjai Drégely Imre és Kerekes Gábor fotóit idézik meg. /Deim Réka/

A Budapest FotóFesztivál programja.

http://www.budapestphotofestival.hu

Támogatók: Újbuda Önkörmányzata és a Nemzeti Kulturális Alap

www.nka.hu

 

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.